Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten: erbij horen als je niet werkt

ma 16 december 2019, 14:00 - 16:00

Het thema van de buurtdialoog Lunetten is dit keer: erbij horen als je niet werkt. Van 14-16 uur in de Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht. Een vertrouwde plek. Iedereen is welkom!

Erbij horen, als je niet werkt

Wanneer hoor je erbij, en bij wie? Hoe is dat als je niet werkt, tijdelijk of voor langere tijd? Als je even geen opdrachten hebt, gestopt bent of nooit hebt gewerkt. Wat doe je om erbij te horen? En bij wie wil je horen? Zoek je lotgenoten op, ben je actief als vrijwilliger?  En waar verlang je naar? Bij wie/wat wil je graag horen? Wat vraagt dit en wat kun je hiervoor doen? Kun je ook iets samen doen om erbij te horen?

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.

Aan tafels van 6 tot 8 personen delen we onze ervaringen met erbij horen als je niet werkt, onze dromen en wat we gaan doen om die dichterbij te brengen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent verschillende fasen.  Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Meer

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten. Uit onderzoek onder bewoners van Lunetten bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.

Lees de columns van Caronne Ionescu, vaste deelnemer in de buurtdialoog Lunetten.

Elkaar zien zonder oordeel
Ontmoeting in dialoog
Muziek of poezie

Gegevens

Datum:
ma 16 december 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.demusketon.nl/

Organisatoren

Lunetten Wil Wel
Samen Lunetten