Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunetten: Het kind in jezelf

di 18 juni 2019, 14:00 - 16:00

Wil je het kind in jezelf ruimte geven? Kom dinsdagmiddag 18 juni naar de buurtdialoog Lunetten. Van 14-16 uur in de Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht.

Het kind in je?

Hoe hou jij het kind in jezelf levend? Wanneer voel je dat kind, en wat brengt je dat? Wil je in bomen klimmen, de dijk afrollen, tikkertje spelen, fikkie steken op het strand of naakt de zee in rennen? En wat doe je daar dan mee? Ga je iemand kietelen, laten schrikken, kiekeboe zeggen of poppenkast spelen. Geef je dat kind de ruimte of ga je door met wat moet, hoort, belangrijk is? En wat als je het spelende kind, echt los zou laten. Hoe zou jouw leven er dan uit zien?

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.
Een dialoogtafel is een groep van zes tot acht personen die met elkaar in gesprek gaan. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat kun je doen.

Meer

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten naar aanleiding van onderzoek onder bewoners van Lunetten. Hieruit bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken.  Lees ook de columns van Caronne Ionescu.

Elkaar zien zonder oordeel
Ontmoeting in dialoog
Muziek of poezie

Gegevens

Datum:
di 18 juni 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.demusketon.nl/