Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Buurtdialoog Lunetten: Muziek & poëzie

ma 25 maart 2019, 14:00 - 16:00

Van wat voor muziek of poëzie hou jij? Waar hoor jij muziek of poëzie in? Zin in een buurtdialoog over en met muziek en poëzie? Kom maandagmiddag 25 maart naar de buurtdialoog Lunetten. Van 14-16 uur in de Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht.

Wil je ook muziek laten horen? Een gedicht voorlezen? Laat het ons weten via het aanmeldformulier of stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl!

Muziek en poezie

Wat brengt muziek of poezie in jouw leven? Van welke muziek hou je? Van opera, fanfare, blues of van de cross over, van verrassingen? Ben je meer van de mineur,  majeur, of wat anders?  En wanneer zoek je muziek en poezie op? Kan muziek je uit een dip halen, een gedicht troost bieden, humor verlichting brengen? Maak je zelf muziek of poezie, of luister je liever naar anderen? Welke muziek of poezie hoort bij jou? Deel je ervaringen en dromen met buurtgenoten. En laat je alvast inspireren door Monthy Python en Aretha Franklin.

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven.
Een dialoogtafel is een groep van zes tot acht personen die met elkaar in gesprek gaan. Je verkent een thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen en wat kun je doen.

Meer

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd door Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten naar aanleiding van onderzoek onder bewoners van Lunetten. Hieruit bleek dat inwoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid, dat er behoefte is om meer de diepte in te gaan en ook lastige onderwerpen te bespreken. Laat je inspirereren door de columns van Caronne Ionescu:
Elkaar zien zonder oordeel
Ontmoeting in dialoog
Muziek of poezie

Gegevens

Datum:
ma 25 maart 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.demusketon.nl/