Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Buurtdialoog Lekker in je vel

vr 28 september 2018, 14:30 - 17:00

lekker in je velVrijdagmiddag 28 september kan je deelnemen aan een buurtdialoog  in de Musketon. Samen met anderen onderzoeken we ervaringen en mogelijkheden rond het thema ‘Lekker in je vel’.

Deze dialoog vindt plaats in de Week tegen Eenzaamheid en maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd met Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten naar aanleiding van hun onderzoek. Hieruit bleek dat bewoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid. Daarnaast is er behoefte om over lastige onderwerpen meer de diepte in te gaan.

“Noem het liefde, geluk, succes of ‘zijn’,
vriendschap, kracht, passie of God,
Daar heeft ieder zijn eigen naam voor
en de intentie is even goed
We willen dat dit slaagt
En soms kijk ik naar mezelf
en kom ik erachter dat het me gewoon niet lukt, dat ik het eigenlijk ook niet weet
Dan zijn daar gelukkig altijd de anderen nog”
Uit: Omdat ik mens ben (Zeggedingen)

Lekker in je vel

Wat betekent lekker in je vel  in jouw leven, jouw (vrijwilligers)werk, voor jou persoonlijk? Wanneer zat/zit je lekker in je vel thuis, op school, op stage, met vrienden, familie, op je werk…..? Wat is daarvoor nodig, wat helpt je? Vertrouwen in jezelf, in je eigen kunnen, een toekomst, kunnen vertrouwen op je lijf….? En wat doe je als je (niet) lekker in je vel zit? Is er muziek die je oren doet suizen, je voeten van de vloer brengen, een gedicht waar je kippevel van krijgt, een video die je hoofd op hol brengt, kunst die je handen doet jeuken? Tijdens de buurtdialoog inspireren we elkaar en verkennen onze dromen/idealen rond Lekker in je vel en de eerste stap in realisatie.

Lees alvast de column van Caronne Ionescu.

Wat is een buurtdialoog

In een buurtdialoog kun je jouw ervaringen en dromen met buurtgenoten delen in een open en verdiepend gesprek. De gesprekken vinden plaats aan tafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van een getrainde dialoogbegeleider. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en mooie verhalen van mensen uit je buurt. Lees hier meer over wat een dialoog is

Gegevens

Datum:
vr 28 september 2018
Tijd:
14:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Lunetten Wil Wel
Samen Lunetten

Reacties zijn gesloten.