Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Buurtdialoog Grip op je leven

15 oktober 2018 14:30 - 17:00

Foto: Peter Falkenberg

Maandagmiddag 15 oktober kan je deelnemen aan een buurtdialoog  in de Musketon. Samen met anderen onderzoeken we ervaringen en mogelijkheden rond het thema ‘Grip op je leven’.

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd met Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten naar aanleiding van hun onderzoek. Hieruit bleek dat bewoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid. Daarnaast is er behoefte om over lastige onderwerpen meer de diepte in te gaan.

Grip op je leven

grip op je levenHeb jij grip op je leven, zit je aan het stuur of beweeg je mee met wat komt en gaat? Durf je hulp te vragen aan familie,  vrienden, buren of professionals als dat nodig is of los je dat anders op? Hoe is het om afhankelijk te zijn van anderen als je gewend bent zelf de regie over je leven te hebben, je gehecht bent aan je dagelijkse routines en de manier waarop je leeft? Hoe hou je regie als anderen vinden dat je zorg nodig hebt, je afhankelijk bent van procedures, protocollen en beslissingen van anderen? En hoe is het om voor een ander te zorgen? Wat verandert er als je burenhulp biedt, mantelzorger wordt of als een naaste zorg vraagt? En wat als er moeilijke beslissingen genomen moeten worden? Lukt het je om samen met cliënt en professionals een goede beslissing te nemen? Hoe grijpt dat in op jouw leven?

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, in dialoog gaat ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Meer

Mooi meegenomen >>>>

Gegevens

Datum:
15 oktober 2018
Tijd:
14:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland

Organisatoren

Lunetten Wil Wel
Samen Lunetten