Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Nieuwe verbindingen buiten je bubbel?

di 12 oktober 2021, 18:00 - 20:30

Hoe doen we dat eigenlijk? Mensen ontmoeten die zich doorgaans niet in onze ‘normale sociale kring’ bevinden? Juist die ontmoetingen kunnen zo verrassend zijn, soms onverwachts en bieden ons nieuwe indrukken en ervaringen waarvan we kunnen leren.

Door corona is er een sterker besef ontstaan dat we elkaar nodig hebben, ongeacht culturele achtergrond, inkomens-, opleidingsverschillen of geaardheid. Er is meer aandacht voor sociaal welzijn gekomen en we zien het zorgen voor elkaar als dat nodig is toenemen, ook buiten de eigen kring.

Buiten je bubbel

Wat doet dat met ons en wat brengt ons dat? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en we dromen graag verder met je hoe we ons meer kunnen verbinden met mensen buiten onze eigen kring. Hoe zou ons leven er dan uitzien en wat zou het ons kunnen brengen?

We verkennen het graag met je tijdens het onlinedialoog op 12 oktober a.s. van 18:00 uur tot uiterlijk 21:00 uur.

De avond wordt ingeleid door Mohammed El Arrag, hoofdinspecteur bij de Politie Den Haag, Portefeuille Cultuur & Verbinding. Daarna gaan we in kleine groepen in dialoog. 

Lees meer over Inclusie&Intersectionaliteit >>>

Lees voor inspiratie Inclusie begint bij jezelf >>>

Programma

18.00: Inloop

18.15: Livestream vanuit Den Haag begint – Welkom door Een Land Een Samenleving en spreek door Dhr. El Arrag

18.35: Afronden livestream – dialoog in break-out rooms begint

20.00: Inzichten met elkaar delen

20.15: Afsluiting

Wat is een dialoog?

Utrecht in Dialoog

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

We zijn van plan om Zoom te gebruiken voor deze trans-Atlantische dialoog, met deelnemers uit Nederland en de Verenigde Staten. We bieden dialoogtafels in het Engels en in het Nederlands. Je kunt je aanmelden voor een dialoog via de rode knop bovenaan de pagina. Je ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de Zoom-ruimte waar de dialoog plaatsvindt.

 

Gegevens

Datum:
di 12 oktober 2021
Tijd:
18:00 - 20:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom