Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blended DialoogLab

di 22 september 2020, 19:00 - 22:00

In het DialoogLab maken actief betrokkenen, partners en vrijwilligers van Utrecht in Dialoog samen evenementen. Iedere tweede donderdagmiddag en vierde dinsdagavond van de maand. We werken blended, in een combinatie van live en online. Ook Engelstaligen zijn van harte welkom. Geef op het aanmeldformulier aan of je op afstand of in levende lijve aansluit. Op dinsdagavond werken we vanuit de Maliebaan45 en op donderdagmiddag vanuit de Alchemist. Fijn als je je computer meeneemt om te kunnen zoomen met deelnemers op afstand.

Na de (online) workshop Dialoog organiseren werken we in het Dialooglab met ervaren vrijwilligers/betrokkenen aan het organiseren en communiceren van dialoogbijeenkomsten in jouw organisatie, buurt, school, sportclub of wijk. Met elkaar bereiden we (blended en online) (buurt)dialogen voor, zetten we de evenementen op de website, werven we deelnemers via social media social en bespreken we de follow up van bijeenkomsten. In het Dialooglab kun je meedenken over bijeenkomsten of series, het verder brengen van opbrengsten, in beeld brengen van de impact en de voorbereiding van speciale projecten. Je kunt ook een eigen bijeenkomst of serie ontwerpen, voorbereiden inclusief communicatie en werving. We focussen ons op online en blended dialoogbijeenkomsten met oud, jong en iedereen om Erbij te horen en sluiten aan bij thema’s die leven en de actualiteit in coronatijd.

Programma

19:00 (Online) inloop, ontvangst en kennismaken met koffie en thee
19:30 Welkom en introductie (online en live)
– Highlights afgelopen periode en vooruitblik
– Inventarisatie wensen en mogelijkheden
20:30 Aan de slag in groepen en/of instructieworkshop volgen
– ontwerp en realisatie dialoogbijeenkomsten
– online posts en social media
– webredactie en nieuwsbrieven
21:30 Delen en vervolgafspraken
22:00 Informeel napraten

Voor wie?

Wil je een dialoog (helpen) organiseren, samen met anderen een dialoog(serie) ontwerpen en vormgeven? Wil je meehelpen met de communicatie en werving van deelnemers? Ben je goed in (web)teksten schrijven? Vind je het leuk om video’s, foto’s of ander beeldmateriaal te maken? Wil je iets betekenen, terugdoen voor de samenleving, maar weet je nog niet goed hoe? Je bent van harte welkom!

Met en van elkaar leren

We werken volgens de principes van de waarderende aanpak. We leren van positieve ervaringen en maken gebruiken van de kracht van onze dromen om verder te komen. We maken een schets, ontwerp van de opzet van de dialoog en afspraken over de verwezenlijking: wie pakt wat op en wat is er verder nog nodig.

Meer

Dialoog organiseren
Buurtdialogen: Erbij Horen
Handboek Tafelorganisatoren Utrecht in Dialoog (2016)
Handleiding Nederland in Dialoog (2016)
Materialen voor organisatoren

Gegevens

Datum:
di 22 september 2020
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Site:
https://www.gryttemaliebaan45.nl/