Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Band met anderen

ma 22 november 2021, 11:00 - 13:30

Een SintMaartensgesprek rond het filmportret van Willem in de stoel van kapper Tom. We starten met het samen bekijken van het videoportret van Willem. Daarna praten we in kleine groepen over wat ons raakt in de film, wat we zelf hebben meegemaakt en in de toekomst nog willen. Ben je benieuwd naar wat Willem te vertellen heeft? Wil je eigen ervaringen delen en luisteren naar die van anderen? Meld je aan via de rode knop en doe mee!

Het verhaal van Willem

Willem is dakloos geraakt door verslaving. Hij had het niet van een vreemde: zijn vader lustte ook wel een borrel. Toen hij 19 was, overleed zijn vader. Met zijn moeder had hij niet zo’n goede band. Zij verweet hem de dood van zijn vader en liet hem in zijn dakloze tijd gewoon op straat staan. Toen hij eenmaal een huis in Zeist had, moest hij erg wennen. Zo sliep hij twee jaar lang niet in het bed, omdat hij altijd een bankje gewend was. Ook rijdt hij uit eenzaamheid ’s nachts nog weleens naar Utrecht. “Als dakloze kunnen ze iemand van de straat naar een huis brengen, maar ze kunnen niet de straat naar het huis brengen.”

Band met anderen

We bekijken de video en gaan met elkaar in gesprek over ‘De band met anderen’. Wat raakt je in het portret van Willem? Zouden jouw ouders je ook zomaar op straat laten staan? Of voel je je gedragen door je omgeving? En herken je het dat je je thuis kunt voelen buiten je eigen huis door de anderen die daar zijn? Bij wie voel jij je thuis? Hoe belangrijk is sociaal contact voor jou? Voel je vaak een echte band met anderen? Vertel ons er alles over! Iedereen is van harte welkom!

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht. Na een gezamenlijke introductie gaan we in groepen van 4 tot 6 personen in dialoog. Een dialoogbegeleider begeleidt het gesprek.

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Verhalen van de straat

Tom Deux (barbier, 30) en Wieke Kapteijns (filmmaker, 30) hebben de afgelopen twee jaar met veel liefde gewerkt aan een reeks filmportretten waarbij Tom (ex)daklozen knipt in de stad Utrecht. Een reeks bijzondere verhalen en intieme inkijkjes in levens tijdens de intimiteit van een knipbeurt. Soms met een lach, soms met een traan. Tom is nieuwsgierig naar verhalen van de straat. Zijn opa leefde op straat. Hij wil luisteren naar wat daklozen te vertellen hebben.

Gegevens

Datum:
ma 22 november 2021
Tijd:
11:00 - 13:30
Evenement Categorie:

Locatie

Enik Overvecht
Neckardreef 12 3562CN Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.