Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wat helpt?

di 16 oktober 2018, 19:30 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on ma 13 januari 2020 at 09:00

Wat helpt om uit schulden en armoede te komen? Inwoners, organisaties, bedrijven en gemeente gaan op dinsdag 16 oktober met elkaar in dialoog. Doe mee, deel ervaringen, leer ven elkaar en ontdek nieuwe kansen! Wethouder Linda Voortman doet ook mee. 

De dialoogbijeenkomst is in BuurtThuis Kanaleneiland, Livingstonelaan 1350, Utrecht.  

Iedereen is welkom! Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Programma

We starten met verhalen van inwoners die te maken hebben (gehad) met armoede en schulden. Daarna gaan we aan tafels van 6 tot 8 personen met elkaar in gesprek over thema’s die raken aan wat helpt om nieuwe kansen te ontdekken, de weg uit armoede, schulden en eenzaamheid te vinden. Tot slot delen we de opbrengsten van de verschillende tafels en sluiten we informeel af.

19:00 uur: inloop en ontvangst met koffie/thee
19:30 uur: welkom en opening met Armoedecoalitie, wethouder Linda Voortman en ervaringsdeskundigen
19.45: uur: in gesprek aan tafels van 6 tot 8 personen over wat helpt
21.15 uur: opbrengsten en inzichten delen
21.30 uur: afsluiting

Wat helpt?

Een van de aanbevelingen uit de verkiezingsdialogen was om bewoners, vrijwilligers, organisaties en gemeente in de buurt met elkaar in gesprek te brengen rond bv. armoede. In de festivalweek MOOI MEEGENOMEN zetten de Armoedecoalitie, Utrecht in Dialoog en Gemeente Utrecht hierin de eerste stap met een dialoog over Wat helpt in BuurtThuis Kanaleneiland.

“Door dialoog krijg je meer betrokkenheid, inlevingsvermogen en begrip. ”
“Door deze dialogen is een breed publiek aangesproken.”
“In dialoog ontstaat echte betrokkenheid”. 
“Door verhalen gaat een wijk leven, worden mensen meer betrokken bij de wijk.”

Waarom in dialoog?

De initiatiefnemer van de internationale armoededag, Joseph Wresinski wist het al: Praten is het begin van verandering. In de week tegen armoede kun je daarom op verschillende plekken in gesprek, ervaringen en dromen delen om met en van elkaar te leren en verder te komen. Wat heb jij meegemaakt? Wat werkte? Wat bracht verlichting? Hoe vond je de weg uit schulden, ontdekte je nieuwe kansen en kreeg je (weer) grip op je leven?  En hoe doen anderen dat? Wanneer vraag of bied je hulp? En waar vind je die? Wat helpt nou echt om nieuwe kansen te zien, de weg uit armoede en schulden te vinden? Kom mee aan tafel en ga in gesprek!

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen, verlangens en mogelijkheden dat tot nieuwe inzichten kan leiden. Écht luisteren naar verschillende ervaringen en perspectieven ligt aan de basis van een dialoog. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je maakt kennis met elkaar, deelt aan tafels van zes tot acht personen ervaringen en verlangens en onderzoekt wat werkt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Een dialoog duurt ongeveer twee uur. Een dialoogtafel wordt begeleid door een getrainde dialoogbegeleider.

Nieuwe kansen

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gingen meer dan 150 Utrechters met elkaar in gesprek over wat er speelt, leeft, aandacht vraagt en de rol van verschillende partijen. Over wat bewoners zelf en met elkaar doen, hoe/waar de gemeente ervaren wordt en wat beter kan. Na de verkiezingen zijn opbrengsten samengevat, verdiept en 10 aanbevelingen geformuleerd. Terwijl in de bijeenkomst Een verbonden stad! bewoners en gemeenteraad in gesprek gingen over de belangrijkste thema’s die hieruit naar voren kwamen (Ruimte voor verschilNieuwe kansenContact in je buurt en Bewoners en gemeente), presenteerde het nieuwe college haar programma voor de komende 4 jaar met als titel Ruimte voor Iedereen.

Meer

Festivalweek MOOI MEEGENOMEN (Armoedeweek 2018)
Armoededialogen
Armoedecoalitie

Gegevens

Datum:
di 16 oktober 2018
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

BuurtThuis
Livingstonelaan 1350
Utrecht, 3526JX

Reacties zijn gesloten.