Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Grip op je leven

do 11 oktober 2018, 19:30 - 21:30

Foto: Peter Falkenberg

In het kader van de armoedeweek 2018 gaan we op donderdagavond 11 oktober in de Buurtwerkkamer Zuilen in gesprek over ‘Grip op je leven’. Samen met anderen onderzoeken we ervaringen en mogelijkheden rond dit thema.

Na een korte introductie op het thema delen we aan tafels van 6 tot 8 personen onze ervaringen, perspectieven en dromen.  Ter afronding delen we de inzichten van de verschillende tafels met elkaar.

Grip op je leven

grip op je levenHeb jij grip op je leven, zit je aan het stuur of beweeg je mee met wat komt en gaat? Durf je hulp te vragen aan familie,  vrienden, buren of professionals als dat nodig is of los je dat anders op? Hoe is het om afhankelijk te zijn van anderen als je gewend bent zelf de regie over je leven te hebben, je gehecht bent aan je dagelijkse routines en de manier waarop je leeft? Hoe hou je regie als anderen vinden dat je zorg nodig hebt, je afhankelijk bent van procedures, protocollen en beslissingen van anderen? En hoe is het om voor een ander te zorgen? Wat verandert er als je burenhulp biedt, mantelzorger wordt of als een naaste zorg vraagt? En wat als er moeilijke beslissingen genomen moeten worden? Lukt het je om samen met cliënt en professionals een goede beslissing te nemen? Hoe grijpt dat in op jouw leven?

Deze dialoog vindt plaats in het kader van de Week tegen de Armoede. Tijdens de Armoedeweek (10 t/m 17 oktober) worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd om armoede een gezicht te geven en bespreekbaar te maken. Ervaringsdeskundigen spelen hierin de hoofdrol. Door als gemeenschap betrokken te zijn, mee te denken, aan oplossingen te werken, winnen we op alle fronten.

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, in dialoog gaat ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Meer

Utrecht in dialoog
Wat is een dialoog
Thema Armoede
Armoedeweek 2018

Gegevens

Datum:
do 11 oktober 2018
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Buurtwerkkamer De Verbinding
Elsenburglaan 8-10
Utrecht, 3555 XJ Nederland