Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Durf te vragen

vr 12 oktober 2018, 19:30 - 21:30

Op vrijdag 12 oktober gaan we in de Buurtwerkkamer De Klop in gesprek over het thema “Durf te vragen”. Deze dialoog vindt plaats in het kader van de Week tegen de Armoede. De bijeenkomst vindt plaats van 19:30 tot 21:30. Samen met anderen onderzoeken we ervaringen en mogelijkheden rond het thema “Durf te vragen”.

Als inspiratiebron zullen twee ervaringsdeskundigen iets vertellen over wanneer ze wel of niet om hulp durfden te vragen en wat dit met hun leven deed. Vervolgens gaan we aan tafels van 6 tot 8 personen om onze eigen ervaringen, perspectieven en dromen met elkaar te delen. Ter afronding delen we de inzichten van de verschillende tafels met elkaar.

 

Durf te vragen

Tekening: Trudy Krieger

#DTV zien we steeds vaker terugkeren, vooral op sociale media. Maar hoe gaan we met hulp vragen om in het dagelijks leven? Wat gaat er in je om als je merkt dat je er alleen niet uitkomt? Durf jij hulp te vragen aan mensen om je heen? Vraag je wel eens iets aan onbekenden? Aan een buur, een hulpverlener of op een forum? En wat doet dat met je, iemand iets vragen? Of heb je misschien al een mooie ervaring meegemaakt waar jij iemand anders hielp, die jou iets vroeg? Welke waarde hecht jij aan elkaar hulp vragen en bieden? Hoe gebeurt dit in jouw ideale maatschappij en kan je hier zelf ook iets in betekenen?

 

Deze dialoog vindt plaats in het kader van de Week tegen de Armoede. Tijdens de Armoedeweek (10 t/m 17 oktober) worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd om armoede een gezicht te geven en bespreekbaar te maken. Ervaringsdeskundigen spelen hierin de hoofdrol. Door als gemeenschap betrokken te zijn, mee te denken, aan oplossingen te werken, winnen we op alle fronten.

 

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, in dialoog gaat ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Meer

Utrecht in dialoog
Wat is een dialoog
Thema Armoede
Armoedeweek 2018

Gegevens

Datum:
vr 12 oktober 2018
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Buurtwerkkamer De Klop
Andesdreef 11
Utrecht, 3563 GA Nederland