28 maart: Atelier Verkiezingsdialogen


Op woensdag 28 maart van 15:00 tot 18:00 uur bij De Alchemist gaan we de opbrengsten van de verkiezingsdialogen bespreken, verdiepen en verder brengen. Heb jij meegedaan aan een verkiezingsdialoog? Je bent harte welkom! Aanmelden kan hier.

Verkiezingsdialogen

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 heeft Utrecht in Dialoog een reeks dialoogtafels verzorgd op verschillende plekken in Utrecht. We zijn actief op zoek gegaan naar stemmen, geluiden, ervaringen, dromen, inzichten en wijsheid van verschillende Utrechters, ook van diegenen die niet altijd gehoord worden.

Bewoners ontmoetten elkaar, gingen in gesprek over wat er speelt in de wijk, de rol van verschillende partijen, en wat de gemeente voor hen betekent. Dromen voor een betere stad werden gedeeld, wat een ieder hieraan bij kan dragen en wat daarvoor nodig is.

De verkiezingsdialogen die zijn gehouden zijn:  Meetellen in Kanaleneiland  bij Resto VanHarteThuis in Overvecht in Buurtkamer De Klop, Contact in Leidsche Rijn bij Buurtwerkkamer Leidsche rijn, Wonen en werken in de stad bij Actieve Jongeren Utrecht, De gemeente in onze buurt bij de Buurtwerkkamer  in Ondiep, Student en Buurt in het University College Utrecht en Thuis in Zuilen in het Vorstelijk Complex.

De opbrengsten en inzichten van de verschillende verkiezingsdialogen zijn te vinden in een samenvatting van Nederlandstalige en Engelstalige dialogen.

Ook op straat in gesprek

In het kader van de verkiezingsdialogen gingen we ook op straat in gesprek. Van sommige gesprekken zijn video’s gemaakt, deels samen met U in de Wijk. Bekijk de video’s Stemmen uit de stadMeetellen in KanaleneilandThuis in OvervechtWelkom in Utrecht en Elkaar zien.

Verassende en verfrissende stemmen

Dialogen zijn meer dan verrassende ontmoetingen, verdiepende gesprekken en momenten van verbinding. Dialogen brengen nieuwe inzichten en handelingsperspectieven. Door het delen van ervaringen en dromen worden verschillende perspectieven bloot gelegd en verdiept. Zo ontdekken we wat er speelt in de wijk en levens van Utrechters.

In de verkiezingsdialogen gingen we met Utrechters uit verschillende wijken, met verschillende achtergronden en leeftijden in gesprek. Verassende en verfrissende gesprekken waarin Utrechters kennis maakten met elkaar, ervaringen, dromen en inzichten deelden.

Atelier

In het Atelier verkiezingsdialogen van woensdag 28 maart van 15 tot 18 uur in De Alchemist gaan we de opbrengsten van de verkiezingsdialogen, met elkaar in dialoog onderzoeken en verdiepen om deze ervaringskennis en wijsheid vruchtbaar te maken en verder te brengen.

* Wat voor inzicht bieden de gesprekken in de democratische betrokkenheid van Utrechters en wat er nu nodig is? Hoe willen Utrechters meetellen,  gehoord en betrokken worden? Wat kunnen Utrechters, de gemeente en politiek hierin betekenen?

* Wat leren de gesprekken ons over wat er speelt en hoe we met elkaar willen samen leven als Utrechters. Wat is er al, wat werkt, waar willen Utrechters meer van, wat er mogelijk en nodig? Wat we hier zelf in kunnen/willen betekenen en daarvoor van anderen nodig hebben.

* Is er een rode draad te zien in de gesprekken, wat valt je op, wat vraagt aandacht?

In het atelier onderzoeken we samen wat van waarde is, welk vervolg de inzichten en dromen verdienen, en wat het vraagt om de stemmen uit de stad die we gehoord hebben onder de aandacht te brengen van de nieuwe gemeenteraad die binnenkort geïnstalleerd wordt. Fijn als je meedenkt!

Praktisch

Datum: woensdag 28 maart
Tijd: van 15.00 uur tot 18:00 uur.
Locatie: De Alchemist, Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht
Je kunt je hier aanmelden.

Meer

Verkiezingsdialogen: stemmen uit de stad
Utrechtse verkiezingen: thema’s (podcastst)
Uitslagen per wijk
Utrechtse stemwijzer
Wat is een dialoog?

Reageren is niet mogelijk