6 november: Aftrap Week van Respect

Schermafbeelding 2017-10-25 om 18.43.59Op maandagochtend 6 november vindt de landelijke aftrap van de Week van Respect plaats met burgemeester Jan van Zanen  op het Trajectum College in Overvecht.  De uitdaging is om dit jaar 1000  Respectzones te openen op scholen en sportclubs. Op het Trajectum openen jongeren de eerste Respectzones en gaan met elkaar in gesprek over de regels die hier moeten gelden. Wat is respect, hoe toon je dit en wat vraagt dit? Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de Week van Respect en de Week van Dialoog.

Programma

De aftrap start met een gezamenlijk ontbijt en gesprek met de Burgemeester in de eerste Respectzone (8:30-9:30 uur). Aansluitend gaan jongeren in groepen van 6 tot 8 leerlingen met elkaar in gesprek over wat voor hen respect betekent (9:30-11:00 uur). We onderzoeken wat Respect is, hoe je dit toont en wat dit vraagt aan de hand van persoonlijke ervaringen, delen dromen en wat we gaan doen in de respectzones. Deze gesprekken worden begeleid door dialoogbegeleiders die getraind zijn in de methodiek van Nederland in Dialoog.

Wat is een dialoog?

schermafbeelding-2016-10-15-om-18-38-11De dialoog is een gespreksmethodiek die verschillende perspectieven zichtbaar en bespreekbaar maakt. In een dialoog ga je op gelijkwaardige basis in gesprek. Zonder een beroep op rollen deel je ervaringen en dromen. Iedereen doet mee en iedere ervaring telt. Door aandachtig luisteren, delen van persoonlijke ervaringen en spreken vanuit je hart verbind je je met jezelf, anderen, het thema en je omgeving.

Meer

Week van Respect
Week van de dialoog
Jongerendialoog

Reageren is niet mogelijk