3 november: Aftrap Week van de Dialoog

Op vrijdagochtend 3 november is de feestelijke lancering van de Week van de Dialoog 2017 in het Fort van de Democratie, Koningsweg 290 in Utrecht.  Spring over “de Kloof” en ga in gesprek met mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Ter inspiratie geeft theatermaker en muzikant Tjerk Ridder een voorproefje uit zijn nieuwe programma. Voor iedereen die de kloof wil overbruggen, in het bijzonder de partners, dialoogbegeleiders en vrijwilligers die de Week van de Dialoog mogelijk maken. Je kunt je hier aanmelden.

Week van de dialoog

Programma

10:00 Inloop met een sprong over De Kloof
10:15  Welkom met koffie en thee
10:30 Tjerk Ridder verhaalt, zingt en speelt, Samen verder, samen delen en meer
nspiratie op het gespreksthema: Samen verder,
10:45 Aan tafels van 6-8 personen in dialoog, onder begeleiding van getrainde dialoogbegeleiders
12:45 Opbrengsten met elkaar delen
13:00 Afsluiting en napraten

Samen kom je verder

Het thema van de Week van de Dialoog is Samen verder… naar het Afrikaanse gezegde Alleen ga je sneller maar samen kom je verder”.  We gaan dit jaar op bijzondere plekken in dialoog om andere werelden te ontdekken zonder ver te hoeven reizen. We werken hierin samen met de Week van Respect en Sint Maarten, het feest van delen. Wil je een plek aan een van de tafels reserveren? Bekijk het overzicht en schrijf je in.

Week van de dialoog

De week van de dialoog is een jaarlijks terugkerend evenement waarin we de dialoog vieren door in het hele land op verschillende plekken met elkaar in gesprek te gaan. Door mensen te ontmoeten buiten je eigen kring, naar elkaar te luisteren, verschillende perspectieven te delen ontstaan nieuwe inzichten en komen we verder. De week van de dialoog vindt plaats van 3 tot en met 12 november 2017.

Fort van de democratie

Dit jaar trappen we de week van de dialoog af in het Fort van de democratie.  Door dialoog geven we stem aan wat er leeft en waarderen we verschillen en brengen we mensen in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Door echt naar elkaar te luisteren en ervaringen te delen kun je kloven overbruggen en tot nieuwe inzichten komen.

Meer

Inschrijven week van de dialoog 
Week van de dialoog.
Agenda dialoogtafels

Reageren is niet mogelijk