8 november: Resto-dialoog Samen leven

Op woensdagavond 8 november 2017, in de Week van de Dialoog, gaan we in Resto VanHarte Overvecht in gesprek over het thema: Samen leven in Overvecht.’  Dat doen we tijdens een driegangenmaaltijd verzorgd door de vrijwilligers van Resto van Harte.  Utrecht in dialoog begeleidt de gesprekken aan tafel.

De Resto-dialoog vindt plaats op woensdag 8 november 2017 in ZIMIHC Stefanus Overvecht, Braziliedreef 2, en duurt van 17.30 uur  tot ongeveer 21.00 uur. Je kunt je hier aanmelden. Bijdrage maaltijd: 7 euro. Dieetwensen kun je mailen naar info@utrechtindialoog.nl.

Resto OvervechtSamen leven in Overvecht

Ben je een nieuwe buurtbewoner in Overvecht of woon je hier al heel lang? Hoe ervaar jij het samen leven in de wijk? Op welke manier beïnvloedt het contact tussen jou en je buren je dagelijkse leven? Verandert dat contact door lokale, nationale en internationale ontwikkelingen? En als dat zo is, heb je dan het gevoel dat je een kant moet kiezen? Wat is je uiteindelijke ideaal als het gaat om samen leven? Zoek je een omgeving waar bewoners betrokken zijn en elkaar steunen?  Wat doe je om die droom dichterbij te halen?

Wat is een dialoog?

Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen en mogelijkheden uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor, dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

 Meer

Flyer-Resto-Overvecht – weekvddialoog
Inschrijven week van de dialoog 
Week van de dialoog.
Agenda dialoogtafels

Reageren is niet mogelijk