7 november: Resto-dialoog Leren van elkaar

Op 7 november organiseert Utrecht in Dialoog samen met Resto VanHarte in Utrecht een speciaal mantelzorgdiner. Wil jij als mantelzorger je collega’s leren kennen en weten waar je bij jou in de buurt hulp kan krijgen?  Kom langs, geniet van een (gratis) driegangendiner en ontmoet andere mantelzorgers. We gaan in gesprek over het thema: ‘Leren van elkaar.’  Utrecht in dialoog begeleidt de gesprekken aan tafel.

De Resto-dialoog vindt plaats op dinsdag 7 november 2017 in het 3Generatiecentrum, Bernadottelaan 23, en duurt van 17.30 uur  tot ongeveer 21.00 uur. Je kunt je hier aanmeldenDieetwensen kun je mailen naar info@utrechtindialoog.nl.

Leren van elkaar

Wat als je geliefde of een naaste zorg nodig heeft, en wat als dat niet tijdelijk is? Pak je dat zelf op met familie en vrienden, zoek je professionele hulp, doe je een beroep op buren en vrijwilligers? Wat betekent dit voor je leven, je relaties en balans? Hoe kun je de ervaringen en uitdagingen die je tegenkomt delen met andere mantelzorgers?  Op welke plekken en bij welke organisaties kun je terecht? Wanneer heb je ervaren dat je samen verder komt? Wat is je uiteindelijke ideaal als het gaat om leren van elkaar? Zoek je een omgeving waar mantelzorgers samenkomen en elkaar steunen, streef je naar regie op de professionele zorg vanuit een warm buurtbad? Wat doe je om die droom dichterbij te halen? Ga je in gesprek met je partner, kinderen, vrienden of je huisarts?

Wat is een dialoog?

deel-droom-en-doe1Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen en mogelijkheden uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor, dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

 

Meer

Inschrijven week van de dialoog 
Week van de dialoog.
Agenda dialoogtafels

Reageren is niet mogelijk