Waar praten we over?

In een dialoog onderzoeken we een (positief) thema vanuit verschillende ervaringen en perspectieven om tot meer inzicht en begrip te komen. We delen idealen en wat je gaat doen om die dichterbij te brengen. Het gespreksonderwerp bepalen we in overleg met betrokkenen. Wat leeft, vraagt (positieve) aandacht en verdieping in jouw buurt, club, team, klas, werk, leven? Waar zou je mee aan de slag willen, meer van willen?

Thema’s die leven

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gingen we op zoek naar verschillende stemmen uit de stad, ook stemmen die niet altijd gehoord worden. De thema’s die in de stad leven zijn Ruimte voor verschil, Nieuwe kansen, Contact in je buurt en Bewoners en gemeente. Bekijk het magazine “Een verbonden stad”.

Landelijke thema’s

Ieder jaar kiezen de dialoogsteden gezamenlijk een thema voor de week van de dialoog. Dat jaar is dat thema Elkaar zien. In 2017 was dat Samen (verder), in 2016 Verbinding en in 2015 Thuis. Daarnaast sluiten we met thema’s aan bij de landelijke weken van Respect, Armoede, Eenzaamheid en Vrede. Bij actuele feesten en herdenkingen: Vrouwendag, Sint Maarten, Dodenherdenking, Sinterklaas, Zwarte PietAfschaffing Slavernij etc..

Meer thema’s

Hieronder andere voorbeelden van thema’s waarover we eerder in gesprek zijn gegaan. Laat je inspireren en bepaal met elkaar over welk (positieve) thema jullie in gesprek willen? Wat leeft? Wat wil je bespreken? Wat wil je met elkaar onderzoeken?
Iedereen telt
Verkiezingsdialogen
Zorg: grip op je leven
Gelijke kansen
Gezondheid: Lekker in je vel
Meetellen
Rouw en verlies: Samen verder

Samen leven

Samen eten: Resto-dialogen: Elkaar zien
Podium Oost: Zorg voor elkaar
Verbinding in de Bibliotheek
Samen vieren: Sint Maarten, Vrouwendag, Sinterklaasfeestelijk verbinden, Suikerfeest
De kracht van Samen herdenken: 4 mei, 1 juli, Allerzielen…..
Buurtdialogen: Wij in Kanaleneiland, Samen leven in Dichters-/Rivierenwijk, Samen leven in West….

Meer

Wat is een dialoog?
Inspiratie en video’s
Dialoogtafel organiseren?
Dialoogtafel begeleiden?

Reageren is niet mogelijk