Vredesweek: Generaties voor Vrede!

Van 15 tot en met 23 september 2018 vieren we in het hele land de Vrede. Ook in Utrecht worden allerlei activiteiten georganiseerd waaronder een Walk of peace op 23 september van de Ulu Moskee naar de Domkerk.

Het thema van de Vredesweek is dit jaar: Generaties voor Vrede!  Vrede vraagt aandacht en inzet van ons allemaal, van jong en oud en generaties daar tussenin. De dialoogsteden van Nederland in dialoog gaan dan ook op verschillende plekken in het land in gesprek over vrede. Ook Utrecht gaat in dialoog over vrede!

Generaties voor vrede

Elke generatie heeft zijn of haar eigen verhaal in relatie tot oorlog, geweld en vrede. Verhalen van onmacht, pijn, verdriet en verhalen van hoop, moed, vergeving en een nieuwe toekomst. Iedere generatie heeft zijn eigen uitdagingen het hoofd te bieden en zoekt naar eigen wegen om in alle vrijheid vorm te geven aan het verlangen van vrede. In deze vredesweek, zoeken we naar verbinding en solidariteit tussen verschillende generaties. Om van elkaar te leren hoe we vrede kunnen doorgeven, elkaar te bemoedigen en samen op te trekken op de weg van vrede.

Vrede doorgeven in Utrecht

In Utrecht gaan we in de vredesweek in gesprek over vrede in de Domkerk, Buurtcentrum Oase, het Griftpark en het 3-generatiecentrum van Resto VanHarte. Daarnaast is er een Nederlands/Engelstalige dialoog over Learning from…/Leren van… in het University College. Iedereen is hier van harte welkom om vrede te delen en door te geven.

Domkerk: Vrede doorgeven, maandag 17 september, 13 – 17 uur.
University College: Learning from…, dinsdag 18 september, 14-17 uur
Buurtcentrum Oase: Samen voor vrede, donderdag 20 september, 14-16 uur
Griftpark: Jong & oud voor vrede, donderdag 20 september, 19-22
Resto VanHarte: Ontmoetingsdiner Vrede, vrijdag 21 september,18-20 uur

Wat is een vredesdialoog

In een dialoog ga je in gesprek aan tafels van 6 tot 8 personen over wat vrede voor jou betekent. Waar en wanneer ervaar je vrede?  Hoe is vrede aan jou doorgegeven en hoe geef jij vrede door? Wat is je ideaal, wens als het gaat om vrede en wat kun je zelf doen om die dichterbij te brengen? Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Door de rijkdom van onze ervaringen vergroten we onze gemeenschappelijke kennis en mogelijkheden om vrede verder te brengen. Een vredesdialoog start met inspiratie op het thema en duurt ongeveer twee uur. Na afloop delen we de opbrengsten van de verschillende tafels en de inzichten die we meenemen. Soms is er gelegenheid tot informeel napraten. Meer informatie en aanmelden kan via het evenement op de site.

Meer

Wat is een dialoog
Vredesweek: Walk of Peace

Reageren is niet mogelijk