16 maart: Workshop Kinderdialoog

img_3973-1Wil je ervaring opdoen met de kinderdialoog of leren een kinderdialoog te begeleiden? Schrijf je dan in voor een training Kinderdialoog. Je maakt kennis met en leert een dialoog te begeleiden met een groep van zes tot acht kinderen van 6 tot 12 jaar over thema’s als Respect, Samen Spelen, Vrijheid van meningsuiting, Samen vieren en Familie. Ouders, vrijwilligers, studenten, jongeren en professionals in onderwijs,  sport, zorg en welzijn zijn van harte welkom. De training wordt verspreid over verschillende dagdelen zodat tussentijds praktijkervaring kan worden opgedaan. Iedere training is ook los te volgen. Je kunt je hier inschrijven.

Opbouw van de training

De training is geschikt voor ouders, studenten, jongeren, vrijwilligers en professionals in onderwijs, sport, zorg en welzijn. De opbouw is als volgt:
0. een introductieworkshop kinderdialoog, kennismaken met en ervaren van de kinderdialoog
1. basis/opfristraining 1, leren een dialoogtafel met kinderen te begeleiden
2. basis/opfristraining 2, verdieping op de toepassing in de eigen praktijk nadat je ervaring hebt opgedaan
3. train de trainer, anderen trainen in het begeleiden van een dialoogtafel, voor ervaren dialoogbegeleiders
De trainingen kunnen ook los worden gevolgd.

Introductieworkshop Kinderdialoog

schermafbeelding-2016-10-15-om-18-38-11Tijdens deze workshop ervaar je de dialoog zoals we die met kinderen doen, met tekenen. Je maakt kennis met de gespreksregels en dialoogstappen van de Kinderdialoog of frist je kennis nog eens op. We gaan in groepen van 6 tot 8 personen in dialoog om te ervaren wat een Kinderdialoog is en vraagt. Na de kennismakingsdialoog bepaal je of je hiermee verder wilt en zelf een dialoog met kinderen wilt leren begeleiden. De eerstvolgende Introductieworkshop Kinderdialoog staat gepland voor vrijdag 16 maart 2018 13:00 -15:30 uur bij de Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Meeting Room 3, 1e etage.

Basis/Opfristraining Kinderdialoog 1

Basistraining 1 bereid je voor op je rol als begeleider van kinderdialogen. CeLrq3OWwAAFaiCWat vraagt het begeleiden van een kinderdialoog en hoe geef je hier invulling aan? Je oefent met het begeleiden van een kinderdialoog. Je bereid je voor op de training door het handboek Kinderdialoog door te nemen. Na Basis/Opfristraining 1 ga je zelf een of meer dialoogtafels met kinderen begeleiden. In de context waarin je werkt, actief bent en/of via Utrecht in Dialoog of een andere dialoogstad.  De Basis/opfristraining Kinderdialoog 1 van 4 uur wordt gepland als er voldoende geïnteresseerden zijn. Locatie: Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht. Daarna kun je oefenen met het begeleiden van kinderdialoogtafels. Voorwaarde voor deelname aan Basis/Opfristraining 1 is dat je zelf minimaal één dialoogtafel (met kinderen) ervaren hebt. De eerstkomende training vindt plaats op vrijdag 23 maart van 13 tot 16:00 uur bij De Alchemist,Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht.

Basis/Opfristraining Kinderdialoog 2

In Basistraining 2 staan we stil bij de eerste praktijkervaringen met het begeleiden van een Kinderdialoog. Welke vragen zijn er gerezen? En wat zijn de randvoorwaarden voor een goede dialoog? De praktijkvoorbeelden en vragen van de deelnemers zijn uitgangspunt. We verdiepen de thema’s en vraagstukken die relevant zijn voor je praktijk. Je oefent met het formuleren van kernvragen en ontwerpt een programma. Na Basistraining 2 kun je omgaan met lastige gesprekssituaties en zelfstandig aan de slag met het begeleiden en organiseren van Kinderdialogen. Voorwaarde voor deelname aan Basis/Opfristraining 2 is dat je zelf minimaal één dialoogtafel met kinderen begeleid hebt.  De Basis/opfristraining Kinderdialoog 2 (3 uur) vindt plaats op dinsdag 26 juni van 19-22:30 uur op Maliebaan 45, Utrecht.

Train de trainerimg_4222-1

In de train de trainer leer je hoe je studenten, ouders, kinderen, vrijwilligers en collega’s kunt trainen in het begeleiden van een dialoog. Voor dialoogbegeleiders met veel ervaring die de dialoogmethodiek willen toepassen in hun eigen organisatie of werkpraktijk. Voorwaarde voor deelname is dat je minstens 10 dialogen hebt begeleid. Deze training staat gepland voor maandag 6 april 2018 van 10 tot 16 uur in Utrecht bij de Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Meeting Room 2, 2e etage.

Praktisch

– Introductieworkshop Kinderdialoog: vrijdag 16 maart 2018 van 9:30 tot 12:30 uur bij De Alchemist. Prijs: € 100.
– Basis/opfristraining Kinderdialoog 1: vrijdag 23 maart van 13 tot 16:00 uur bij De Alchemist. Prijs: € 150.
– Basis/opfristraining Kinderdialoog 2: dinsdag 26 juni van 19-22:30 uur op Maliebaan 45. Prijs: € 150.
– Train de trainer Kinder/jongeren/ouderdialoog: maandag 6 april 2018 van 10 tot 16 uur. Prijs: € 150.

Vrijwilligers van dialoogsteden krijgen reductie, betalen € 50 per training. Studenten en U-pas-bezitters die dialoogtafels begeleiden of organiseren betalen € 10 per training. Voor een lunch wordt € 5 extra in rekening gebracht.

De trainingen worden in samenwerking met Nederland in Dialoog georganiseerd en verzorgd door Wilma de Buck, Gigi Dingler en Karin Opelland (train de trainer). Je kunt je hier aanmelden.

Meer

Aanmelden training
Routebeschrijving Alchemist
Kinderdialoog, wat zeg je wel en niet?
Kinderdialoog Samen delen
Kinderdialoog
Dialoog begeleiden

Reageren is niet mogelijk