Thema Thuis

Waar ben je thuis, kom je thuis, voel je je thuis? Wat is thuis eigenlijk? Is thuis hier en nu of een herinnering aan vroeger, een nestgeur?  Wat heb je nodig om thuis te zijn, te komen, je thuis te voelen? Is thuis een plek of kun je op meer plaatsen thuis zijn? Kun je zelf een thuis creëren in een nieuwe woning, nieuwe stad, een ander land, in een cultuur die je vreemd is?

Ingmar Heytze schreef een gedicht voor Utrecht in Dialoog over Thuis voelen. Baban Kirkuki schreef als inspiratie een gedicht voor de Week van de Dialoog 2015 met als titel Thuis?

Rabi Koria, Rug (2015)

Rabi Koria, Rug (2015)

Partage, een  e-zine rond humanisering en zingeving bracht een themanummer uit (Partage 2015 Thuis) en organiseerde een symposium. “Waar ben je Thuis” biedt een impressie van het studentensymposium van Partage op 16 oktober 2015. Daan Zeijen droeg hier gedichten voor. Ook zijn gedicht Thuis.

Ron Hubner geeft in Thuis in bijzondere verhalen zijn impressie van de week van de dialoog 2015. Hanneke Dijkman schreef een blog over Thuis voelen op je werk. 

Hermann Hesse: “Je huis is niet hier of daar. Je huis is in je of het is nergens”

Jonathan Safran Foer: ‘Ik wilde juist laten zien dat huizen niet belangrijk waren, dat we in elk willekeurig huis konden wonen, in elke willekeurige stad, in elk willekeurig tijdperk, en gelukkig zijn, alsof de hele wereld onze woning was’ (‘Alles is Verlicht’, 2005)

 

Reageren is niet mogelijk