Thema Samen verder…

loesjeIn de week van de dialoog 2017 in Utrecht  stond het thema Samen Verder… centraal, naar het Afrikaanse gezegde Alleen ga je sneller maar samen kom je verder”.  Dit thema is nog steeds actueel en onderwerp van gesprek.

Kom je samen verder, thuis, in de buurt, op school, op straat, op je werk, op de club…? Vertrouw je daarop of niet? Wat betekent dat voor je contacten, de zorg voor elkaar, de manier waarop we met armoede en uitsluiting omgaan, samen leven, werken en spelen? Wat is jouw ideaal en wat kun je doen om dit een beetje dichterbij te brengen? Hoe leef, werk en woon je samen met mensen die anders denken, leven, werken, dromen, geloven en handelen dan jij? Ben je nieuwsgierig naar wat een ander bezielt? Kun je luisteren zonder te oordelen? Durf  je jouw persoonlijke ervaringen en dromen te delen?

Inspiratie op het thema

Samen verder…

Het landelijke thema van De week van de Dialoog 2017 was Samen….. Samen werken aan meer dialoog in wijken, buurten, straten, op scholen, in bibliotheken en sportclubs. Om thema’s en verschillen bespreekbaar te maken, met elkaar mogelijkheden te ontdekken om aan een hoopvolle toekomst te werken. Met elkaar in gesprek gaan over thema’s als samen leven, werken, spelen, wonen, leren, dromen, lachen, huilen en meer. In Utrecht zijn in 2017 de volgende dialogen rond dit thema georganiseerd:  Samen vieren, vier je mee?De kracht van samen herdenken, Samen leven in Utrecht West, Samen leven in Rivieren-Dichterswijk, Gelijkwaardig, tussen arm en rijk, In meer dan 1 cultuur, Multi-culturele wijk Terwijde, De stem van jongeren, jongeren Overvecht in gesprek, Zorgdialoog contacten, Grenzen aan voor elkaar zorgen, Grip op je leven. Tijdens De Week van de Dialoog 2017 zijn de volgende dialogen georganiseerd: Histos Dialoog, Erbij horen in Zuilen, Samen verder in de Meern, Samen wonen en samen leven, Aftrap week van Respect, Ontbijtdialoog samen eten, Domkerkdialoog, Samen bruggen bouwen, Contact in Oost, Samen wonen in verband, Leren van elkaar, Inspiratie uit Oost-Afrika, Samen opvoeden, Gezondheid in diverse culturen, Respect(zones), Resto-dialoog samen leven, Socratische dialoog, Samen verder, Samen werken, Zingesprek samen verder, Gelijke kansendialoog, Samen delen.

Reageren is niet mogelijk