Thema Samen verder…

loesjeWe vieren de week van de dialoog 2017 in Utrecht  rond het thema Samen Verder… naar het Afrikaanse gezegde Alleen ga je sneller maar samen kom je verder”.  

We gaan in gesprek over hoe we samen verder komen en wanneer je hebt ervaren dat je samen verder komt. Hoe leef, werk en woon je samen met mensen die anders denken, leven, werken, dromen, geloven en handelen dan jij? Ben je nieuwsgierig naar wat de ander bezielt? Kun je luisteren naar het verhaal van de ander zonder te oordelen? Durf  je jouw persoonlijke ervaringen en dromen te delen? Kom je samen verder, thuis, in de buurt, op school, op je werk en op de sportclub? Vertrouw je daarop of niet? Wat betekent dat voor je contacten, de zorg voor elkaar, de manier waarop we met armoede en uitsluiting omgaan, samen leven, werken en spelen? Wat is jouw ideaal en wat kun je doen om dit een beetje dichterbij te brengen?

Inspiratie op het thema

Heb je een verhaal, lied, gedicht, video, vlog, kunstwerk of optreden dat kan inspireren tot een mooi gesprek?  Mail naar info@Utrechtindialoog.nl.
Samen verder…

Het landelijke thema van Nederland in Dialoog is in 2017 Samen….. Samen dialogen organiseren en faciliteren in wijken, buurten, straten, op scholen, in bibliotheken en sportclubs. In gesprek gaan over samen leven, werken, spelen, wonen, leren, dromen, lachen, huilen en meer. In Utrecht zijn in 2017 de volgende dialogen rond dit thema georganiseerd:  Samen vieren, vier je mee?De kracht van samen herdenken, Samen leven in Utrecht West, Samen leven in Rivieren-Dichterswijk, Gelijkwaardig, tussen arm en rijk, In meer dan 1 cultuur, Multi-culturele wijk Terwijde, De stem van jongeren, jongeren Overvecht in gesprek, Zorgdialoog contacten, Grenzen aan voor elkaar zorgen, Grip op je leven.

Reageren is niet mogelijk