7 november: Samen wonen in verband

Schermafbeelding 2017-05-28 om 22.38.27Op dinsdagochtend 7 november is er van 10 tot 12 uur een zorgdialoog in Podium Oost met als thema Samen wonen in verband. U bent hier van harte welkom! U kunt zich aanmelden bij info@podiumoostutrecht.nl, via 030 -258 19 94 of aan de receptie.

Samen wonen in verband?

downloadOuderen wonen en leven in verschillende verbanden. Zelfstandig, samen met een partner of met familie of vrienden in groepsverband. Door veranderingen in je leefsituatie, bv. door ziekte of verlies van je partner kan de behoefte ontstaan aan samen wonen in ander verband. Bijvoorbeeld in een woongroep van vrienden en kennissen die het zorgen met elkaar willen delen. Of in een woonzorgcomplex waar meer professionele zorg is voor je partner. Of in een huis met meer generaties. Hoe ervaar jij het verband waarin je nu woont? Wat vind je prettig en wat mis je? Heb je een droom of plan voor samen wonen in verband? Of woon je liever alleen? Hoe ziet dat er uit?  Wat is je ideaal als het gaat om samen wonen in verband? Wat doe je samen en wat doe je alleen? En wat kun je doen om dit ideaal dichterbij te brengen? Zelf of samen met anderen.

Wat is een dialoog?

deel-droom-en-doe1Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat deelnemers met aandacht luisteren naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoeken naar wat het betekent en al pratend streven naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Zorgdialoog

eigen-regieHet centrale thema van de zorgdialogen is het samen bespreken van veranderingen van jezelf of mensen in je directe omgeving op het gebied van gezondheid, welbevinden, zorg en wonen. Ieder dialoog behandelt een ander thema. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je alle dialogen bijwoont. Je bepaalt zelf welk thema voor jou belangrijk is om over in dialoog te gaan met anderen.

Zorgdialogen 2018

De werkgroep zorgdialogen van Podium Oost gaat ook in 2018 door met het organiseren van zorgdialogen.
Data: volgen nog
Tijd: van 10:00 – 12:00 uur.
Plaats: Podium Oost / Oudwijkerdwarsstraat 148 / 3581LJ Utrecht
Graag vooraf aanmelden: tel: 030 -258 19 94 / info@podiumoostutrecht.nl / of aan de receptie.

Meer

Zorgdialoog
Zorgdialoog Podium Oost

Reageren is niet mogelijk