23 januari: Oefengroep dialoog begeleiden

IMG_5993 (1)Heb je een dialoogtraining gevolgd en wil je samen met andere (beginnende) begeleiders meer ervaring opdoen in het begeleiden? Wil je met andere dialoogbegeleiders een nieuw thema oefenen? Is het even geleden dat je een tafel hebt begeleid en wil je het meer in de vingers krijgen? Heb je veel ervaring en vind je het leuk om verder te leren, lastige situaties onder de knie te krijgen?

Op 23 januari van 19 – 22 uur  kunnen dialoogbegeleiders en aspirant dialoogbegeleiders op Maliebaan 45 met elkaar oefenen. Je kunt je hier aanmelden.

Met elkaar leren

oefengroep wijVoor de eerste keer een dialoog begeleiden kan spannend zijn. Het begeleiden van een dialoog blijft misschien altijd wel spannend omdat je niet weet wie je aan tafel krijgt, hoe het gesprek gaat lopen, of omdat het thema spannend is.  Veel dialoogbegeleiders vinden het daarom fijn om met andere dialoogbegeleiders te oefenen, ervaringen te delen en  van elkaar (verder) te leren. Door met elkaar te leren van ervaringen worden we beter, komen we verder.

We leren volgens de waarderende methodiek, door ervaren en focussen op wat werkt, waar we meer van willen. Deelnemers kunnen om beurten de dialoog begeleiden. We staan stil bij wat beweging brengt, energie losmaakt. We leren met elkaar op basis van gelijkwaardigheid. Beginnende en ervaren dialoogbegeleiders gaan samen aan tafel.

Thema Wij

oefengroep wij
In de westerse samenleving is een beweging gaande van een individualistische naar een meer coöperatieve samenleving waarin gemeenschappen opnieuw vorm krijgen. De mens wordt van “homo economicus” gericht op gewin een “homo cooperans” die samenleeft/werkt. Waar vinden we deze dynamiek, deze verandering in ons dagelijks leven, waar ervaren we dat deze beweging gaande is? En is die ook merkbaar waar de verschillen met anderen worden benadrukt, waar de eigen identiteit, het anders zijn vorm krijgt.

Op 23 januari gaan we in kleine groepjes met elkaar in dialoog over het thema Wij. Wat betekent Wij voor jou, wanneer is er een wij, welke ervaringen heb je hier mee, waar droom je van en welke stap kun je zelf of met elkaar zetten.

Is het mogelijk om van ik  naar wij te bewegen en met zij een grotere wij de maken? Wanneer heb jij je voor het laatst verbonden gevoeld met een groep, het gevoel gehad erbij te horen ondanks verschillen? Wat verbind je aan een wij?

Utrecht in DialoogPraktisch

De oefenbijeenkomst staat gepland op:
Dinsdagavond 23 januari 2018 van 19:00 – 22:00 uur, Maliebaan 45, 3581CD Utrecht.
Het oefenthema  is Wij.
Je kunt je  hier aanmelden.

Meer

Aanmelden oefenbijeenkomst
Handboek dialoog begeleiden
Dialoogstappen
Dialoog begeleiden 

Reageren is niet mogelijk