6 november: Elkaar zien in Oost

Op dinsdag 6 november van 10:00 – 12:00 uur is er in Podium Oost een dialoog met als thema Elkaar zien in Oost. De bijeenkomst vindt plaats in in Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148. Iedereen is hier van harte welkom! Je kunt je hier aanmelden.

elkaar zien in OostDeze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen die om de twee maanden in Podium Oost worden gehouden. Het overkoepelende thema van dit jaar is Elkaar zien, je gezien en gehoord voelen voor wie je bent. Iedere dialoog in Podium Oost behandelt een ander thema. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je alle 5 dialogen bijwoont.

Elkaar zien in Oost

We leven in de zelfde buurt, kruisen elkaar in de bus of bij het boodschappen doen, maar zien we elkaar wel echt? Wat je ziet is niet altijd wat het lijkt. En wat het lijkt, is niet altijd wat het is. Aan de hand van iemand zijn uiterlijk, trekken we al heel snel en vaak onbewust conclusies over wie deze persoon is. Soms kloppen die conclusies, maar ze kunnen ook de plank helemaal misslaan. Het is waardevol om verder te kijken dan de eerste aanblik en de ander écht te zien; als mens, met een eigen verhaal en eigen gedachten. Op 6 november gaan we in dialoog over zien en gezien worden in je eigen buurt.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Meedoen?

In 2018 worden de dialogen gehouden op:
Dinsdagen: 13 februari / 10 april / 12 juni / 11 september / 13 november
Tijd: van 10:00 – 12:00 uur
Plaats: Podium Oost / Oudwijkerdwarsstraat 148 / 3581LJ Utrecht
U kunt zich hier aanmelden.

Meer

Thema Elkaar Zien
Podium Oost in Dialoog 2018
13 februari: Lekker in je vel
Podium Oost

Reageren is niet mogelijk