Een dialoog begeleiden

Heb je een dialoogtraining gevolgd en ervaring in het begeleiden van dialogen? Meld je aan als tafelbegeleider. Heb je ervaring als deelnemer, ben je enthousiast geworden en wil je zelf leren een dialoog te begeleiden? Dat kan. Schrijf je in voor een Basistraining dialoog begeleidentraining Kinderdialoog.

deel-droom-en-doe1

Waar ga je aan tafel?

Utrecht in Dialoog Als getrainde dialoogbegeleider kun je je opgeven om een dialoogtafel te begeleiden. De tafels waarvoor we gespreksleiders zoeken vind je op het aanmeldformulier.  Je kunt ook zelf een dialoogtafel organiseren in je buurt, op school of op je werk. Na de basistraining ga je eerst samen met een ervaren gespreksleider dialogen begeleiden. In de intervisiebijeenkomst blik je met andere dialoogbegeleiders terug op hoe het gegaan is om van en met elkaar te leren.

Dialoogtraining

Om dialoogbegeleider te worden volg je eerst een basistraining en oefen je met de methode van de week van de dialoog. De dialoogmethode is gebaseerd op Appreciative Inquiry en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen, wat kun je doen. Meer informatie vind je in het handboek dialoog. Sinds 2016 worden er ook trainingen Kinderdialoog en trainingen Jongerendialoog verzorgd.

Oefenen, intervisie en verdieping

We bieden oefengroepen, intervisie en verdiepingstrainingen om met en van elkaar verder te leren. De oefengroepen, intervisiebijeenkomsten en verdiepingstrainingen zijn bedoeld voor zowel ervaren als startende dialoogbegeleiders.

Verdiepingstrainingen focussen vaak op specifiek thema’s zoals het voeren van spannende gesprekken, de kunst van het vragen, de kunst van het luisteren, Opvoeden in dialoog, Jongeren die anders zijn/denken.  Een overzicht van de trainingen, oefengroepen en intervisiebijeenkomsten vind je in de agenda.  Je kunt je hier aanmelden.

Wil je zelf een oefengroep, intervisiebijeenkomst of verdiepingsworkshop rond een thema verzorgen?  Stuur dan een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Maatwerk

Utrecht in Dialoog organiseert ook trainingen, oefengroepen en intervisie op maat voor organisaties en in het publiek domein.

Meer

Training dialoog begeleiden
Training kinderdialoog
Trainingsagenda

Reageren is niet mogelijk