Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Iftar-dialoog Hoop…

6 juni 19:30 - 22:00

€7

Aanmelden

Tribe Loading Animation Image

Op woensdag 6 juni heten we je graag welkom bij de traditionele Iftar-dialoog bij Resto van Harte. Dit jaar met als thema Hoop… Waarop hoop je en waartoe inspireert het je? Wil je in gesprek met anderen over wat Hoop, (en geloof en liefde?) voor jou betekent? Je bent van harte welkom!

Inloop om 19:30 uur met muziek. Ter inspiratie lichten enkele Overvechters hun zienswijze op Hoop… toe.

Om 20:00 uur gaan we aan tafels van 6 tot 8 personen hierover in gesprekDe tafelgesprekken worden ingeleid en begeleid door Utrecht in Dialoog.

De Iftar maaltijd wordt verzorgd door Resto VanHarte en start om 22:00 uur. Een Iftar is de maaltijd die moslims tijdens de vastenmaand direct na zonsondergang met elkaar en met niet moslims nuttigen. Voor de maaltijd vraagt Resto vanHarte een bijdrage van €7,- , met U-pas €4,-. Dieetwensen graag mailen naar d.hoekstra@restovanharte.nl.

Hoop…

Voorafgaand aan de Iftarmaaltijd praten we met elkaar over Hoop…. Waarop hoop je en waartoe inspireert het je? Horen hoop, geloof en liefde bij elkaar? Kun/mag je hopen zonder geloof, zonder liefde? Wanneer heb je hoop ervaren en wat betekent dit voor jou, voor je geloof, voor de liefde, in je leven? Hoe krijg je hoop, ontvang je het, omarm je het, beleef je het en geniet je ervan? Vraagt het vertrouwen, horen en gehoord worden? Of geeft het vertrouwen, een toekomst om naar toe te werken, vaste grond om op te bouwen? En wat doe je er mee? Kun je het weggeven, doorgeven? Hoe doe je dat? Heb je een verlangen als het gaat om hoop, geloof en liefde, groot of klein? Hoe ziet dat er uit, wat wil je anders en hoe kun je hier aan bouwen, aan bijdragen, zelf en met anderen?

Programma

19:30   Inloop met live muziek
19:45   Welkom & inspiratie
20:00  Aan tafel in gesprek
21:45   Pauze
22:00  Iftar-maaltijd
23:00  Opbrengsten delen
23:30  Afsluiting

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, in dialoog gaat ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Gegevens

Datum:
6 juni
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

ZIMIHC Stefanus theater
Braziliedreef 2
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Resto van Harte
Website:
www.restovanharte.nl