Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Elkaar zien in Overvecht

7 november 17:30 - 20:00

€7

Aanmelden

Tribe Loading Animation Image

Op  7 november organiseren we in samenwerking met Resto van Harte een dialoog over Elkaar zien. De bijeenkomst vindt plaats van 17:30 tot 20:00 in het ZIMIHC theater Stefanus, Braziliedreef 2, te Utrecht.

Wat je ziet is niet altijd wat het lijkt. En wat het lijkt, is niet altijd wat het is.
Op woensdag 7 november 2018 gaan we in Resto VanHarte Overvecht onder het genot van een driegangenmaaltijd met elkaar in gesprek over het thema Elkaar zien in Overvecht.

Elkaar zien

Durf jij een onbekende in de ogen te kijken? Kun jij je eigen oordelen even opzij zetten en contact maken vanuit nieuwsgierigheid? Wat zie je dan? Wat doet het met de ander en met jou? En wat gebeurt er als je zelf echt gezien wordt?

Aan de hand van iemand zijn uiterlijk, trekken we al heel snel en vaak onbewust conclusies over wie deze persoon is. Soms kloppen die conclusies, maar ze kunnen ook de plank helemaal misslaan. Wat als je verder kijkt dan de eerste aanblik en de ander écht ziet; als mens, met een eigen verhaal. In een dialoog ontmoeten we elkaar door wezenlijke nieuwsgierigheid, onderzoeken we ervaringen en eigen oordelen. We delen onze dromen over elkaar zien, gezien en gehoord worden.  Wat is hiervoor nodig, wat is je ideaal, welke stap kun je zelf zetten, en wat heb je hier voor nodig?

Een openhartig gesprek

Utrecht in DialoogEen dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. De gesprekken vinden plaats aan tafels van 6 tot 8 deelnemers. In Resto van Harte onder het genot van een driegangenmaaltijd verzorgd door Resto VanHarte. De tafels worden begeleid door vrijwilligers die door Utrecht in Dialoog zijn getraind.

Meer

Resto-dialogen 2018
Resto-dialoog 2017 in beeld
Thema Elkaar zien

 

Gegevens

Datum:
7 november
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

ZIMIHC Stefanus theater
Braziliedreef 2
Utrecht, Nederland

Organisator

Resto van Harte
Website:
www.restovanharte.nl