6 maart: Meetellen in Kanaleneiland

Op dinsdag 6 Maart van 17.30 uur tot 20.00 uur organiseren Cultuurhuis Kanaleneiland en Utrecht in dialoog een bijeenkomst in RestoVanHarte over meetellen! Wil je mee praten, in gesprek met anderen over je ervaringen, wat je belangrijk vindt, je toekomstdroom, wat je kunt doen om een betere toekomst dichterbij te brengen? Dan ben je van harte welkom!

Na een kort voorprogramma verzorgd door Cultuurhuis Kanaleneiland ga je met 6 tot 8 mensen in gesprek over meetellen, meestemmen en je toekomstdroom. Je kunt je hier aanmelden.

Meetellen

Elke vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart. In deze dialoog gaan we het gesprek aan over meetellen: wanneer ervaar jij dat je meetelt? Heb je het gevoel dat jouw stem gehoord wordt? Wanneer voelde jij je betrokken bij de politiek in jouw woonplaats? Wat is er nodig voor het gevoel mee te tellen en wat doet dit met je? Welke dromen heb jij, kunnen we in de toekomst iedereen laten meetellen?

 

Wat is een dialoog?

In een dialoog staat luisteren voorop. Je onderzoekt ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt dromen en wat je doet om die te realiseren. Als je met jongeren met verschillende achtergronden naar elkaar luistert, met elkaar in dialoog gaat worden andere mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt overeenkomsten, verschillen en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Praktisch

Datum: dinsdag 6 maart
Tijd: van 17.30 uur tot ongeveer 20.00 uur.
Thema: Meetellen
Locatie: 3Generatiecentrum Kanaleneiland, Bernadottelaan 23, Utrecht
Je kunt je hier aanmelden. Bijdrage maaltijd: €7,- / U-pas €4,-.

Meer

Wat is een dialoog?
Verkizingsdialogen: stemmen uit de stad
Cultuurhuiskanaleneiland
RestoVanHarte

Reageren is niet mogelijk